Nynke de Jong. En alles.

Schrijft voor kranten en tijdschriften, voor radio en tv. Online en offline. Deed dat al voor DWDD, Radio 3FM, de Leeuwarder Courant, nrcnext, De Muur, Soigneur, Viva, NRC, RED en Santé.

Schreef twee boeken: Vrouw en Fiets (met Marijn de Vries) en Vrouw kijkt Sport.

Is daarnaast ghostwriter en copywriter voor bedrijven en instellingen. Dus hebt u een goed verhaal, maar zoekt u nog iemand die dat verhaal helder en verfrissend op kan schrijven? Mail me dan op dejongnynke at gmail punt com of spreek me aan op twitter: @nynke.

Op www.nynkekijkttv.nl staan mijn tv-columns. Ook leuk.

pages

Over mij
Mediadingetjes van Nynke

tumblinks

search

powered by tumblr
seattle theme by parker ehret

 1. Column LC 14 januari 2012: Andy en Ik

  ‘Goodmorning’ zei Andy Schleck vanochtend tegen me, terwijl hij wat yoghurt in een bakje schepte. ‘Goodmorning’, zei ik terug, terwijl ik een kopje koffie voor mezelf inschonk. 

  Dit klinkt als één van mijn natte dromen, waarin Andy en ik meedoen aan een reclame voor Echte Boter, en in lichtgele badjassen aan een ontbijttafel zittend op de foto moeten. 

  Dit was niet het geval, en toch zei hij het echt. En was dit geen droom. Een paar weken geleden kreeg ik namelijk een mail van fotografe Femke. Of ik voor een nieuw wielertijdschrift samen met haar naar Mallorca wilde. Om een paar dagen op bezoek te gaan bij team Radioshack Nissan Trek, een van de grootste wielerteams ter wereld.

  Ik dacht dat Femke een grapje maakte. Want ik kende Femke helemaal niet. En ik kon me gewoon niet voorstellen dat zoiets mogelijk was. Gewoon, naar een trainingskamp, daar een paar dagen rondhangen en de beste wielrenners ter wereld aan hun oor trekken. Maar toen ik mijn vliegticket in mijn mailbox kreeg, geloofde ik het al een beetje meer. En toen ik maandagavond samen met Femke aankwam in het resort op Mallorca geloofde ik het nog een beetje meer. En toen ik vervolgens bij het buffet Fabian Cancellara tegenkwam, dacht ik: kan iemand mij even een ferme pets op de fontanel geven, want volgens mij heb ik koortsdromen.

  Het is dus echt waar, ik ben hier echt. En dus zei ik maandag tegen Andy dat ik hem een paar dagen kwam bespioneren. Dat vond hij niet erg, want hij werd toch wel vaker bespioneerd. Bovendien waren al die wielermannen volgens mij al lang blij dat er twee jonge vrouwen hun kwamen bespioneren, omdat het resort waarin we resideren voor de rest bevolkt wordt door gepensioneerde Duitse bejaarden die de hele dag niets anders doen dan yahtzeeën en de verschillende lopende buffetten opschrokken. Daardoor lijkt het alsof Femke en ik figureren in een aflevering van Murder, She Wrote en we elk moment door Jessica Fletcher op ons rug getikt kunnen worden, omdat ze wil vragen wanneer wij de in het zwembad drijvende manspersoon voor het laatst levend hebben gezien. 

  Al deze elementen –alle Duitse bejaarden, de Fletcheresque omgeving, Fabian Cancellara die tijdens het avondeten je kont checkt- maakt deze trip voor Femke en mij een hallucinerende ervaring. Alsof het inderdaad een droom is die ik nu aan jullie vertel, waarna jullie allemaal hoofdschuddend zullen zeggen dat ik in mijn slaapkamer een raampje open moet zetten, omdat mijn hersens ’s nachts overduidelijk geen zuurstof krijgen. 

  Maar het is echt. En zo stond ik dinsdag ergens op Mallorca langs de kant van de weg te wachten op de trainende wielrenners. Waar Femke foto’s van maakte. Toen ze ons in het vizier kregen, zei er eentje ‘ah, de meisjes!’

  De meisjes. Wij zijn de meisjes van Radioshack Nissan Trek. Althans, voor een paar dagen. En dat is nog mooier dan mijn droom over Andy in een badjas.

   
   
  1. soigneurblog reblogged this from nynkedejong
  2. nynkedejong posted this